Author

Brigitta Szabó

You are not logged in!
Login Register Lost password
 cz
PDF

Média

A magánszemély lehetőségei a közösségi médiában

by Brigitta Szabó, 2014

Napjainkban a legéletbevágóbb dolgok egyike a közösségi média és az, hogy minél gyorsabban és könnyebben jussunk információhoz. Magánszemélyként sok lehetőségünk van erre, de az, hogy ezt milyen módon tesszük, nagyban függ a személyiségtől.

Amikor valaki ebben a környezetben szeretne dolgozni, össze kell gyűjtenie az ellen és melletti érveket. A képességek sokkal fontosabbak ezen a munkaterületen, mint a képzettség. Az interneten és az újsághirdetésekben rengeteg lehetőséget találhatunk, és könnyen munkához jut hatunkba. A probléma az, hogy kevés munkahely van.

Szerencsére vannak nagy cégek, mint például a Facebook , a Twitter és egyéb online magazinok. Ezeknek rengeteg pozitív és negatív oldala van, melyeket a Facebook példáján keresztül szemléltetünk.

A Facebook egy közösségi oldal, amelynek millió felhasználója van. Segít nekünk a mindennapi életben, és kapcsolatot tartani a hozzátartozóinkkal és barátainkkal. Az itt található információk nem mindig igazak, de lássuk, hogy pontosan miért gondoljuk így.

A rendszer gyűjti az adatainkat a kereséseink által, és sok Facebook linket felajánl, ami érdekelhet minket.

Attól a pillanattól, hogy beregisztráltunk, olyanok leszünk akár egy nyitott könyv mindenki számára. Nem igazán foglalkozunk ezzel, pedig kellene, mert ha valami felkerül az internetre, az sosem fog onnan lekerülni. Sokszor az állásinterjúk előtt is ránk keresnek, és talán nem alkalmaznak minket, ha találnak valami kompromittálót a múltunkból.

Továbbá, könnyen egy média botrány áldozataivá válhatunk, és ezek sokszor öngyilkossággal végződnek.

Sokszor függőségeket is okozhat.

Egyébként van pár előnye is de sajnos ezeknek a száma kisebb. Először is könnyebben kapcsolatot tudsz tartani barátaiddal és rokonaiddal. Részese lehetsz a mindennapjaiknak. Még egy előnye, hogy könnyen új barátokat szerezhetsz, de óvatosnak kell lenned, mert sok facebook profil hamis.

Megoszthatod az életed eseményeit a facebookon, de mindig legyél óvatos hogy kivel.

Do you like this article?

Please log in to vote.


 

 

Show your opinion on Facebook

Write your opinion about this article:

Please log in to write your opinion.